Projekt Altervia Multivox

Projekt Altervia Multivox

Park prirode Vransko jezero kao projektni partner sudjeluje na projektu Altervia Multivox koji se financira iz Programa Erasmus+. Vodeći partner je Kazališna skupina Théâtre des Chemins iz Francuske, a ostali partneri uz navedene su Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Liègeu MSH (Belgija), Viša škola BTSA Yssingeaux – Razvoj i animacija ruralnih područja (Francuska), Centar CEREMA (Bretanja, Francuska), Škola IES Jose Martin, Vélez-Rubio (Andaluzija, Španjolska) i Viša škola za prirodu i krajolik INSA Val de Loire (Francuska).

Za provedbu projekta dodijeljeno je ukupno 400.000,00 EUR bespovratnih sredstava, a provedba traje od 1. rujna 2023. godine do 30. travnja 2026. godine.

Cilj projekta je istražiti načine valorizacije održive mobilnosti u ruralnim područjima. Predviđeno je održavanje 5 radionica na ruralnim područjima Francuske, Belgije i Hrvatske na kojima će studenti navedenih država istraživati krajolik te prikupljati svjedočanstva lokalnog stanovništva. Na temelju prikupljenih iskustava, pod vodstvom glavnog partnera Kazališne skupine Théâtre des Chemins izvoditi će se pješačko-biciklističke predstave. Također, izraditi će se priručnik dobre prakse kojim će se potaknuti dionike u području ruralnog razvoja i mlade europske poduzetnike na korištenje biciklističkih ruta kao poligona za organizaciju kulturnih događanja te za razvoj turizma. Metode kojima se to može postići bit će predstavljene u znanstvenim člancima, a njihovo širenje i usvajanje zajamčeno sastancima s potencijalnim korisnicima.

Skip to content