8. Sajam “Luka i igara” na vidikovcu Kamenjak, 18. i 19. rujna 2021.

8. Sajam “Luka i igara” na vidikovcu Kamenjak, 18. i 19. rujna 2021.

Pridružite nam se na 8. Sajmu “Luka i igara”, 18. i 19. 09. 2021. od 15 sati na vidikovcu Kamenjak!

Uz bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda naših OPG-ova, program će i ove godine obogatiti nastupi lokalnih KUD-ova i pjevačkih skupina te razne tradicijske igre (povlačenje konopa, alka u karioli, nošenje jaja u žlici…).
Tradicionalne plesove, pjesme i običaje predstavit će nam KUD “Sv. Ante” iz Draga, KUD “Vinac” iz Stankovaca, KUD “Vukšić” iz Vukšića, muška pjevačka skupina “Zavičaj” te gostujuća pjevačka skupina iz Gospića.

Posebna atrakcija sajma svakako su prisnaci, autohtoni specijalitet Bukovice i Ravnih kotara, koje će pripremati i ispod peke peći članovi Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” iz Zelengrada. Zelengradska ekipa organizirat će i tradicijske igre, stoga ne propustite priliku okušati se u alki u karioli ili nošenju jaja u žlici. Otkrit ćemo i koji kršni momci su najjači, jer će se u povlačenju konopa natjecati članovi Udruge konopaša “Škabrnja” iz Škabrnje, Udruge konopaša “Ispaćeni” iz Stankovaca te Udruge konopaša “Vranski konopaši” iz Vrane.

Sajam plakat 2021

Plakat

Očekujemo vas na sajmu s najljepšim pogledom!

8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-01 8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-02 8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-03 8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-04 8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-05 8-sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-06

Skip to content