3. Festival maslina u Zagrebu

3. Festival maslina u Zagrebu

U organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, a u suorganizaciji sa Zagrebačkim velesajmom, od 23. do 25. veljače 2018. održat će se 3. Festival maslina u Zagrebu.
Festival maslina u Zagrebu je manifestacija s ciljem edukacije Zagrepčana i drugih posjetitelja o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja i proizvoda od maslina te ukazivanja na kvalitetu hrvatskih maslinovih ulja, kroz ocjenjivanje ulja (senzorska analiza, panel ocjenjivača) i organiziranje prodajne izložbe.
Na izložbi i ocjenjivanju će sudjelovati maslinari iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. U sklopu Festivala bit će održan Stručni skup, kako za maslinare, tako i za širu publiku. Također, organiziranjem vođenih degustacija publici se ukazuje na dobre karakteristike ulja, ali i na mane, te kako ih prepoznati. Na ostalim radionicama posjetitelji će naučiti kako proizvesti dobru kremu na bazi maslinova ulja, kako prirediti ukusan obrok i drugo.
Zagrebački maslinarski institut provodi dvostruko slijepu analizu maslinovih ulja prema najvišim svjetskim standardima kakvoće. Kemijsku analizu ulja provest će NIR Analiza d.o.o., a organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja udruga “OLEA” iz Šibenika, čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni za kušače maslinova ulja.

Ovim putem pozivamo naše vrijedne maslinare da dostave svoja ulja na analizu do 25.01.2018. Uzorke (1/2 litre) treba poslati u staklenoj tamnoj boci (smeđa ili zelena) na adresu udruge:
Zagrebački maslinarski institut, A. Šenoe 37, Mala Gorica, 10431 Sv. Nedelja

Zajedno s uzorkom treba dostaviti popunjeni Prijavni obrazac te potvrdu o uplati kotizacije na račun udruge.
Na svečanoj večeri, 24. veljače 2018., koja će se održati u restoranu Gastro-Globus, dvorana Ambasador, bit će predstavljeni rezultati analize kakvoće ocjenjivanih ulja te dodijeljene diplome i medalje.

Na manifestaciji možete sudjelovati i kao izlagač na prodajnoj izložbi maslinovog ulja i drugih proizvoda od maslina, ali i kao izlagač iz gastro područja i područja poljoopreme.
Više informacija saznajte na www.zagreboliveinstitute.hr, a za sva pitanja obratite se na info@zagreboliveinstitute.hr ili na adresu udruge A. Šenoe 37, Mala Gorica, 10431 Sv. Nedelja.

3-festival-maslina-u-zagrebu-prijava

Prijava