Novosti

Edukacija djelatnika u zaštiti prirode

edukacija-djelatnika-u-zastiti-prirode-05

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu kroz projekt IUCN-a provodi trening module iz Programa edukacije djelatnika u zaštiti prirode Hrvatske te je na jednodnevnoj radionici na temu  „Jačanje uloge čuvara prirode i djelatnika stručnih službi u postupanju s ozlijeđenom, bolesnom ili uginulom jedinkom strogo zaštićene vrste“ u Udruzi Sokolarski centar kraj Šibenika prisustvovalo 6 djelatnika PP Vransko jezero. Svi polaznici ... Read More »

Djeca OŠ Bartul Kašić i PŠ Bokanjac brinu o pticama

djeca-os-bartul-kasic-i-ps-bokanjac-brinu-o-pticama

Da su pravi ljubitelji ptica i zaštitari prirode pokazali su učenici trećih razreda sa svojim učiteljicama OŠ Bartul Kašić i PŠ Bokanjac koji su u utorak, 29. studenog 2016., izrađivali hranilice za ptice koje su potom postavili u svoja školska dvorišta te će se o hranjenju ptica brinuti čitavu zimu. Osim što je pomoć pticama u preživljavanju, učenicima je izvrsna ... Read More »

Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

natjecaj-za-strucno-osposobljavanje-za-rad-bez-zasnivanja-radnog-odnosa-2

Dana 21. studenog 2016. godine objavljen je natječaj za Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za sljedeća radna mjesta: Stručni suradnik/ica za promidžbu i prezentaciju – 1 izvršitelj/ica (na vrijeme od 12 mjeseci) https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=80508305&ispis=true Stručni suradnik/ica- edukator- 1 izvršitelj/ica (na vrijeme od 12 mjeseci) https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=80512373&ispis=true Viši stručni referent/ica- vodič- 1 izvršitelj/ica (na vrijeme od 12 mjeseci) https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=80511399&ispis=true Stručni ... Read More »

Na Vranskom jezeru se pravi najbolji prisnac

na-vranskom-jezeru-se-pravi-najbolji-prisnac

Autohotona delicija Ravnih Kotara i Bukovice, prisnac. Kolač koji je posljednjih godina toliko popularan da se sve češće organiziraju gastro natjecanja u njegovoj pripremi. Osim toga, Pravilnik hrvatske autohtone kuhinje uvrstio ga je među 450 odabranih jela. Iako se sastoji od 5 namirnica, nije ga lako pripremiti. Tajne prisnaca donosi nam Andrea Buča. Read More »