Novosti

Zimsko prebrojavanje ptica vodarica – IWC

zimsko-prebrojavanje-ptica-vodarica-iwc-02

Zimsko prebrojavanje ptica vodarica (International Waterbird Census, IWC) međunarodna je inicijativa na kojoj sudjeluje više od 140 zemalja i više tisuća volontera diljem svijeta. Javna ustanova Park prirode Vransko jezero je i ove godine sudjelovala na međunarodnom prebrojavanju zimujućih populacija ptica na području Parka prirode. Prebrojavanje u Parku je održano u ponedjeljak, 14. siječnja, a radili su ga djelatnici stručne ... Read More »

Ribolovne dozvole za 2019. godinu

ribolovne-dozvole-za-2019-godinu

Godišnje i dnevne dozvole za športski ribolov za 2019. godinu moguće je kupiti svaki radni dan (ponedjeljak – petak) od 7 – 16 sati u upravi Parka prirode Vransko jezero u Biogradu n/M, Kralja Petra Svačića 2. Isključivo dnevne dozvole je trenutno, do početka sezone i otvaranja info centara, moguće kupiti svaki dan, uključujući i vikend, na terenu kod čuvara ... Read More »

10. Bilten Parka prirode Vransko jezero

10-bilten-parka-prirode-vransko-jezero-01

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da pročitate novi broj Biltena Parka prirode Vransko jezero, u kojem možete pronaći zanimljive informacije vezane uz rad Javne ustanove i događanja u Parku tijekom 2018. godine, kao i sažeti prikaz tekućih EU projekata. Pridružite nam se u narednoj godini u nekoj od aktivnosti zaštite i promicanja Parka prirode Vransko jezero! Read More »

Obavijest o tijeku aktivnosti u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”

obavijest-o-tijeku-aktivnosti-u-sklopu-projekta-revitalizacija-i-povezivanje-atrakcija-parka-prirode-vransko-jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u tijeku je s provedbom projekta “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Projekt će se provoditi do kraja 2021., a projektni partneri su Grad Biograd na Moru, Udruga Biom i LAG ... Read More »

Obavijest za ribiče

obavijest-za-ribice-2

Molimo sve športske ribiče koji su tijekom 2018. godine kupili dnevnu ili godišnju dozvolu za ribolov na Vranskom jezeru da nam što prije dostave ispunjene obrasce popisa ulova u športskom ribolovu, koje su dobili prilikom kupnje dozvole. Ispunjeni popis ulova možete nam predati osobno u upravi Parka ili poslati poštom na našu adresu (JU Park prirode Vransko jezero, Kralja P. ... Read More »

Održana edukacija za maslinare

odrzana-edukacija-za-maslinare

U četvrtak, 13. prosinca 2018. u organizaciji Parka prirode Vransko jezero i Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe u Pakoštanima je održano edukativno predavanje za maslinare. Iscrpan pregled ekonomski najvažnijih štetnika i bolesti masline te prvenstveno ekološki prihvatljive mjere zaštite izložio je g. Ivan Šimičević, viši stručni savjetnik iz HPŠSS-a. Kod zaštite bilja općenito, pa tako i kod masline, prednost ... Read More »