Novosti

Izložba fotografija Parka prirode Vransko jezero

Print

U prostoru restorana Marina Kornati u Biogradu na Moru 1. kolovoza 2016. godine bit će postavljena izložba fotografija s različitim motivima Parka prirode Vransko jezero. Ovom izložbom nastavlja se uspješna suradnja Ilirije d.d. i Javne ustanove Park prirode Vransko jezero s ciljem podizanja razine svijesti o potrebi zaštite prirode i okoliša te zaštićenog područja prirode u neposrednoj blizini. Vransko jezero ... Read More »

Novo vozilo za borbu protiv požara

novo-vozilo-za-borbu-protiv-pozara

Nakon što je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u Ozlju preuzeo osam protupožarnih vozila vrijednih 3,3 milijuna kuna, koje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nabavilo kroz Projekt integracije u EU Natura 2000, Park prirode Vransko jezero preuzeo je svoje vozilo 27. sprnja 2016. u Zadru. „Zbog posljedica klimatskih promjena obalni dio Hrvatske suočava se sa sve većom ... Read More »

Ornitološki kamp u Parku prirode Vransko jezero: Upoznajte ptice izbliza!

ornitoloski-kamp-u-parku-prirode-vransko-jezero-upoznajte-ptice-izbliza

Ornitološki kamp u Parku prirode Vransko jezero je najstariji ornitološki kamp koji je utemeljilo Hrvatsko ornitološko društvo. U suradnji s upravom Parka, danas radom kampa koordinira Ornitološko društvo „Brgljez kamenjar“, u okviru kojega djeluju profesionalni i amaterski ornitolozi s posebnim iskustvom, ovlašteni za prstenovanje ptica od strane Zavoda za ornitologiju HAZU. Kamp je od posebne važnosti i sa znanstvenoga gledišta ... Read More »

Održan 3. Sajam “Luka i igara” – dobra zabava uz najbolje lokalne proizvode

odrzan_3_sajam_luka_i_igara

U ambijentu vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero, uz pogled za pamćenje i mirise prisnaca tek pečenog ispod peke, u nedjelju 17.07.2016. održan je 3. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”. Lokalni poljoprivrednici ponudili su brojnim posjetiteljima pravo bogatstvo – autohtone proizvode uzgojene i proizvedene na poljima u Parku prirode ili neposrednoj okolici. Pletenice luka i kapule uzgojenog iz ... Read More »