Novosti

Poziv na dostavu ponuda u postupku nabave bagatelne vrijednosti

dir-do-majdana-na-promatranje-ptica

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavila je poziv za dostavu ponuda u postupku nabave bagatelne vrijednosti  za usluge pripreme projektnog prijedloga “Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode”, u okviru ograničenog postupka u modalitetu trajnog Poziva.   Read More »

Prvi Tjedan parkova Hrvatske od 21. do 29. svibnja 2016

park_prirode_vransko_jezero_na_total_croatia

S više od 40 različitih aktivnosti hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode obilježit će Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova. U okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježit će se prvi Tjedan parkova Hrvatske. ... Read More »

Održana radionica promatranja ptica povodom Svjetskog dana ptica selica

odrzana-radionica-promatranja-ptica-povodom-svjetskog-dana-ptica-selica-01

Svakoga drugog vikenda u svibnju, od 2006. godine, obilježava se Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day). Taj se dan obilježava radi podizanja svijesti šire javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Inicijativa za obilježavanje toga dana pokrenuta je pod pokroviteljstvom međunarodnog Sporazuma o zaštiti afričko-euroazijskih migratornih ptica močvarica (AEWA) i Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih ... Read More »

Tko je volonter bio suhozidar je postao!

tko-je-volonter-bio-suhozidar-je-postao_09

Hrabrih 6 volontera, s većinskim udjelom ženske populacije u tjednu od 6. – 13. 5. svojim su radom uspješno pridonijeli obnovi suhozida Modravskih maslinika na Vranskom jezeru.  Raznolika ali složna skupina, radila je punom parom kako bi savladala osnove suhozidanja a u slobodno vrijeme posjetila vrijedne lokalitete u Parku prirode i okolici,  sve od Kunovca kod Međviđe pa do otoka ... Read More »