Novosti

Održana treća radionica u okviru projekta „Plastic free zone“ – Jezero bez plastike

smece lateralni

U ponedjeljak, 21. studenog 2022. godine, održana je treća radionica u sklopu usluge povećanja specifičnih znanja i dostupnih informacija o gospodarenju otpadom, upotrebi jednokratne plastike i razini zagađenja plastikom te stvaranje pravnog okvira unutar PP Vransko jezero koju provodi Udruga Sunce u okviru projekta „Plastic free zone – Jezero bez plastike“. Radionica je namijenjena dionicima koji svoje aktivnosti obavljaju na ... Read More »

Znanja nikad dosta

BW1A7992_a

U četvrtak 17.11.2022.  u suradnji s Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, u Biogradu je održana edukacija za poljoprivrednike s područja Parka prirode Vransko jezero i okolice. Predavanja na temu održavanja ekstenzivnih maslinika i održavanja suhozida (Mjera 10 “Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene”, operacija 10.1.8. i 10.1.10), uz kratak osvrt na propise Europske unije te Uredbu ruralnog razvoja EU, održao ... Read More »

Obavijest za ribiče

BW1A2102

Poštovani ribiči, ribičke dozvole možete kupiti svaki radni dan (ponedjeljak-petak) od 7-15 h u našem uredu u Biogradu, Kralja Petra Svačića 2/II. Ribičku dozvolu možete kupiti i na način da nam na e-mail adresu: info@pp-vransko-jezero.hr dostavite ime i prezime, datum rođenja,  OIB, broj osobne iskaznice, adresu, telefonski broj i vaš e-mail, uz napomenu koju vrstu ribičke dozvole želite kupiti. Ukoliko ... Read More »

17.11.2022. – Edukacija za maslinare o održavanju ekstenzivnih maslinika i suhozida te suzbijanju invazivnih vrsta biljaka u usjevima i višegodišnjim nasadima

BW1A9977_crop

Pozivamo poljoprivrednike s područja Parka prirode Vransko jezero i okolice na predavanja o održavanju ekstenzivnih maslinika i održavanju suhozida (Mjera 10 “Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene”, operacija 10.1.8. i 10.1.10) te na predavanje o suzbijanju invazivnih vrsta biljaka u usjevima i višegodišnjim nasadima. Predavanja će održati stručnjaci iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, agronomi Zvonimir Vlatković i Ljubomir Peričić, ... Read More »

U Rimu o močvari i knezovima Vranskim

u-rimu-o-mocvari-i-knezovima-vranskim-03

U Rimu se u petak, 21. listopada, održao znanstveni skup pod nazivom “Dva glasa, jedna priča” (Due voci, una storia), upriličen u konferencijskoj dvorani iznimno prestižnog, prelijepog muzejskog kompleksa San Salvatore in Lauro u samom povijesnom središtu vječnoga grada. Skup na temu Vranskoga jezera i presudne uloge plemićke obitelji Borelli na isušivanje močvare i stvaranje plodnog Vranskog polja, razvoju zadarskog ... Read More »

“Mjesec hrvatskog turizma” u Parku prirode Vransko jezero

BW1A0517_sm

Park prirode Vransko jezero tijekom listopada 2022. sudjeluje  u “Mjesecu hrvatskog turizma”, akciji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, te nudi popuste na dvije usluge: 1. Adrenalinski park – popust od 35% na individualne ulaznice u adrenalinski park. Svoju dozu adrenalina možete pronaći po cijeni od 39 kn po osobi (5,18 €). Redovna cijena ulaznice u adrenalinski park ... Read More »

Održano promatranje ptica povodom Dana Parka i Europskog dana promatranja ptica

20221002_095251

U nedjelju, 2. listopada 2022. godine, na drvenoj poučnoj stazi u ornitološkom rezervatu Parka održano je promatranje ptice na kojem je sudjelovalo 10ak zainteresiranih posjetitelja. Nakon promatranja ptica djeca i odrasli sudjelovali su na edukativnim radionicama na kojima su naučili nešto više o glasanju ptica, zatim o perju i letu te kljunovima i hranjenju. Promatranje ptica održano je povodom 30. ... Read More »

Javno izlaganje prijedloga Plana upravljanja Parkom prirode i Posebnim ornitološkim rezervatom Vransko jezero i pridruženim područjima ekološke mreže

odluka-o-ponistenju-natjecaja-za-radno-mjesto-administrativni-tajnik-na-odredeno-vrijeme

U petak 30. rujna 2022. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Javne ustanove u centru održivog aktivnog turizma Biosfera Biograd na adresi: Trg kralja Tomislava 1, Biograd na Moru održat će se javno izlaganje o Prijedlogu plana upravljanja Parkom prirode i Posebnim ornitološkim rezervatom Vransko jezero i pridruženim područjima ekološke mreže (PU6163). Javna rasprava je započela 6. rujna i trajat će ... Read More »

Promatranje ptica i edukativne radionice povodom Dana Parka i Europskog dana promatranja ptica

test

Povodom 30. obljetnice Europskog dana promatranja ptica – EuroBirdwatch-a te proslave 23. Dana Parka, Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u nedjelju, 02.10. 2022. organizira edukativne aktivnosti u ornitološkom rezervatu Parka. U vremenu od 9:00 do 10:00 sati sudionici će promatrati ptice uz stručno vodstvo na drvenoj poučnoj stazi. Program se nastavlja uz edukativne igre u vremenu od 10:30 do ... Read More »

Skip to content