Novosti

Obnovljena promatračnica ptica izgorjela u požaru

obnovljena-promatracnica-ptica-izgorjela-u-pozaru-01

U velikom požaru koji je u srpnju zahvatio Park prirode Vransko jezero u potpunosti je izgorjela drvena promatračnica ptica uz panoramsku biciklističku stazu iznad sjeverne obale Vranskog jezera. Na istom mjestu, uz poučne ploče o pticama grabljivicama, izgrađena je nova promatračnica, koja osim za promatranje ptica, odlično služi i kao odmorišna postaja za bicikliste. Ukupna površina zahvaćena tim požarom iznosila ... Read More »

Fotomonografija Parkovi Hrvatske

fotomonografija_parkovi_hrvatske_01

Fotomonografija Parkovi Hrvatske na 312 stranica donosi priču o nacionalnim parkovima i parkovima prirode u Hrvatskoj kroz 200-tinjak fotografija te 19 prigodnih tekstova na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotomonografiju možete pogledati i preuzeti ovdje: Read More »

Održana edukacija za koordinatore volontera

odrzana-edukacija-za-koordinatore-volontera-01

U sklopu projekta “VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!“, na kojem je JU Park prirode Vransko jezero partner, održana je edukacija za koordinatore volontera u parkovima, školama te odgojnim ustanovama. Edukacija je održana u Makarskoj od 4. do 6.12.2017. godine gdje je domaćin ove trodnevne radionice bio Park prirode Biokovo. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici svih projektnih partnera koji se ... Read More »

9. Bilten Parka prirode Vransko jezero

9-bilten-parka-prirode-vransko-jezero-01

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo novi broj Biltena Parka prirode Vransko jezero, u kojem možete pronaći zanimljive informacije vezane uz rad Javne ustanove i događanja u Parku tijekom 2017. godine, uz sažeti prikaz planova i najava za narednu godinu. Vjerujemo da ćete čitajući bilten steći bolje razumijevanje potrebe zaštite prirode i očuvanja zajedničkog zaštićenog dobra te naći načina da se i ... Read More »