Novosti

Jesen stiže, stižu i ptice selice!

jesen-stize-stizu-i-ptice-selice

Unutar granica Ornitološkog rezervata, u neposrednoj blizini tršćakom prekrivene obale Vranskog jezera, nalazi se drvena prstenovačka postaja na kojoj je 28. srpnja ove godine započeo osamnaesti po redu prstenovački kamp za praćenje jesenske seobe ptica. U periodu od nešto više od tri mjeseca, na prstenovačkoj postaji će se izmjenjivati 11 voditelja smjena – glavnih prstenovača iz Hrvatske i inozemstva, koji ... Read More »

Obilježen World Ranger Day

obiljezen-world-ranger-day-03

World Ranger Day (svjetski dan rendžera) se svake godine obilježava globalno, a u Hrvatskoj se svake godine obilježava u drugom zastićenom prostoru. Ove godine je ta čast pripala Parku prirode Vransko jezero. Kako bi se prisjetili kolega rendžera iz svih dijelova svijeta koji su stradali obavljajući svoj posao (ove godine, na žalost, već više od 100 rendžera je izgubilo svoj ... Read More »

World Ranger Day

world-ranger-day

Svjetski dan rendžera /World Ranger Day/ obilježava se 31. srpnja, a ove godine proslavit ćemo ga u Parku prirode Vransko jezero, u petak 3.8.2018. Na ovaj dan odajemo počast i prisjećamo se kolega rendžera iz svih dijelova svijeta stradalih obavljajući svoj posao (nažalost već više od 100 samo ove godine) te promoviramo posao koji čuvari prirode rade kako bi zaštitili ... Read More »

Održan 5. Sajam lokalnih proizvoda ”Luka i igara”

odrzan-5-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-30

Ovaj vikend, u subotu i nedjelju, 21. i 22. srpnja održan je 5. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara” u tradicionalno uređenom ambijentu vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero. Zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja, manifestacija se ove godine održavala kroz dva dana. Više od 20 OPG-ova s područja Vrane, Banjevaca, Radašinovaca, Stankovaca, Benkovca, Pirovca, Biograda na Moru i ... Read More »

Sajam ”Luka i Igara” na vidikovcu Kamenjak 21. i 22. srpnja 2018.

sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-03

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero petu godinu za redom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara” s ciljem unaprjeđenja i boljeg povezivanja s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, promoviranja tradicijske kulturne baštine područja te promocije i plasiranja autohtonih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima. Sajam će se ove godine održavati dva dana, u subotu i nedjelju, 21. i 22. srpnja ... Read More »