Novosti

Odmorite se aktivno na Prosici i upoznajte Park!

„Pjevaj, leti, vini se - poput ptice!“.

Posjetite Park prirode Vransko jezero i aktivno se odmorite u lučici Prosika i ovaj vikend. Uz kupnju osnovne ulaznice i najam kajaka ili električnih bicikala očekuje vas stručno vodstvo i vođene ture u razdoblju od četvrtka do nedjelje, od 22. – 25. srpnja prema sljedećem rasporedu: ČETVRTAK, 22. –  NEDJELJA, 25. SRPNJA TEMATSKO STRUČNO VOĐENJE: – 12:00 – 13:00 h ... Read More »

Održana volonterska akcija šivanja platnenih vrećica za prstenovački kamp

odrzana-volonterska-akcija-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-23

Volonterskoj akciji šivanja platnenih vrećica za prstenovački kamp, uz šest djelatnica Parka, odazvale su se dvije profesorice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Bojana Vukojević i Lidija Biočić te četvero vrijednih školaraca predškolske i osnovnoškolske dobi – tri djevojčice i jedan dječak koji su pokazali izuzetnu spretnost i želju da pomognu. Djelatnice PP Vransko jezero i profesorice ŠPUD-a osigurale su ... Read More »

Dan stabla proslavljen radionicom izrade kućica za zlatovrane

dan-stabla-proslavljen-radionicom-izrade-kucica-za-zlatovrane-16

Povodom obilježavanja Dana stabla, u petak 16. srpnja 2021. godine, u TiC-u u Biogradu na Moru, održana je radionica izrade kućica za zlatovrane u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero.  Desetak djece različitih osnovnoškolskih uzrasta izradilo je dvije kućice koje će biti postavljene u ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero. Kao uvod u radionicu, održana je kratka prezentacija o ... Read More »

Električnim vlakom otkrijte Vranski (k)raj i pogledajte novi promotivni film o mjestu kojem ćete se uvijek vraćati!

Adventure park Vransko jezero

Od petka, 16. srpnja električnim vlakom posjetite Park prirode Vransko jezero, svaki dan osim ponedjeljkom. Električni vlak će prometovati na relaciji Pakoštane – Info centar Crkvine – Maškovića han u utorak, srijedu i nedjelju ujutro te četvrtak, petak i subotu popodne (polazna postaja se nalazi iza zgrade Općine i Turističke zajednice u Pakoštanima). U cijenu vožnje uključena je i cijena ... Read More »

Doživite aktivan vikend na Prosici!

„Pjevaj, leti, vini se - poput ptice!“.

I ovaj vikend provedite aktivno u Parku prirode Vransko jezero u čarobnoj lučici Prosika. Uz kupnju osnovne ulaznice i najam kajaka ili električnih bicikala očekuje vas stručno vodstvo i vođene ture u razdoblju od petka do nedjelje, od 16. – 18. srpnja prema sljedećem rasporedu: PETAK, 16. – NEDJELJA, 18. SRPNJA TEMATSKO STRUČNO VOĐENJE: – 12:00 – 13:00 h – ... Read More »

Dan stabla – Poziv na radionicu izrade kućica za zlatovrane!

radionica izrade kućice

Povodom obilježavanja Dana stabla, pozivamo vas na edukativnu radionicu izrade kućica za zlatovrane. Radionica će se održati u petak 16. srpnja u dvorani Turističko-informativnog centra u Biogradu na Moru (Trg Hrvatskih velikana 20), u vremenu od 9:00 do 12:00 sati. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta. Zainteresirane molimo da se prijave na email strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili 023/383-181, broj mjesta je ograničen. ... Read More »

Poziv na volontersku akciju šivanja platnenih vrećica za prstenovački kamp

poziv-na-volontersku-akciju-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-01

Za potrebe provedbe prstenovačkog kampa organiziramo volontersku akciju šivanja platnenih vrećica u utorak, 13. srpnja 2021. u prezentacijskoj dvorani turističko – informativnog centra u Biogradu na moru (Trg Kralja Tomislava 16), u vremenu od 12:00 do 15:00 sati. Platnene vrećice su sastavni dio opreme za prstenovanje jer u njima ptice borave od trenutka kad ih se oprezno izvadi iz laganih ... Read More »