Novosti

TRENING PREPOZNAVANJA PTICA

trening-prepoznavanja-ptica-01

Raspoznajete li ptice? Ili glasanje nekih vrsta ptica? Ako je vaš odgovor ne, a željeli biste naučiti kako ih raspoznavati, postoji način stjecanja iskustva! U sklopu projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero, udruga Biom u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero u 2018. organizira Trening prepoznavanja ptica! Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati ... Read More »

Volonter po prirodi – otvorene prijave za volonterski program suhozidar/ka!

volonter-po-prirodi-otvorene-prijave-za-volonterski-program-suhozidarka

Ukoliko si spreman/na strpljivo i predano svoje vrijeme uložiti u savladavanje umijeća tradicijske gradnje, koje je proglašeno nematerijalnim kulturnim dobrom RH, prijavi se za volonterski program Parka prirode Vransko jezero – Suhozidar/ka! Volonterski program će se održati u razdoblju od 16. – 22. travnja 2018. na prostoru Modrava, nekada najvećeg maslinika istočne jadranske obale, u okolici lučice Prosika. Volonteri će ... Read More »

Močvara u malom

mocvara-u-malom-02

Povodom Svjetskog dana močvarnih staništa Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira brojne aktivnosti s ciljem edukacije lokalnog stanovništva, ali i šire javnosti, o vrijednostima koje nam pružaju močvarna staništa. Mlađi školarci (1. – 4. raz.) lokalnih škola Pakoštane, Drage, Vrana, Tkon, Stankovci, Vukšić i Sv. Filip i Jakov sudjelovali su na „Maskenbalu ptica“, likovno-edukativnoj radionici. Ove godine se manifestacija ... Read More »

Poziv za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti “Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) opreme za rekreaciju i sport”

obavljanje_djelatnosti_iznajmljivanje_i_davanje_u_zakup_leasing_opreme_za_rekreaciju_i_sport

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje Poziv za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti “Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) opreme za rekreaciju i sport” u zaštićenom području Park prirode Vransko jezero. Poziv i uvjete zaštite prirode za obavljanje djelatnosti iz poziva možete preuzeti u prilogu: Obavljanje djelatnosti Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) opreme ... Read More »

Poziv za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti “Kampovi i prostori za kampiranje” te “Ostali smještaj”

poziv-za-javno-prikupljanje-ponuda-za-izdavanje-koncesijskog-odobrenja

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje Poziv za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti “Kampovi i prostori za kampiranje” te “Ostali smještaj” u zaštićenom području Park prirode Vransko jezero. Poziv i uvjete zaštite prirode za obavljanje djelatnosti iz poziva možete preuzeti u prilogu: Obavljanje djelatnosti Kampovi i prostori za kampiranje te Ostali smještaj.zip Read More »