Novosti

Park prirode Vransko jezero – Prava oaza za triatlonce

park-prirode-vransko-jezero-prava-oaza-za-triatlonce-04

U subotu 10.9.2016. godine po drugi put održano je natjecanje u kros triatlonu u prekrasnom ambijentu Parka prirode Vransko jezero. Zajedničkoj organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Triatlon kluba Zadar priključili su se lokalni klubovi BK AKS Stankovci , BBK Pakoštane te TREKK Pirovac. Cilj organizacije ovog događaja jest promocija Parka prirode Vransko jezero kao atraktivne sportsko rekreativne ... Read More »

Prvenstvo Hrvatske u klasičnom kross triatlonu

drzavno_prvenstvo_hrvatske_u_kros_triatlonu

Pozivamo sportaše da se prijave, sve ostale da dođu u subotu 10.09.2016. u Park prirode Vransko jezero na Prosiku gledati izuzetno atraktivnu utrku gdje će se u tranzicijskoj zoni vidjeti sva raskoš sporta koji je zaludio Europu. Više informacija o samoj utrci, prijavi i satnici možete pronaći na: http://www.x3vrana.com Read More »

Ilrija dd. i Park Prirode Vransko jezero zajedno za šišmiše

ilrija-i-pp-vransko-jezero-zajedno-za-sismise

U nedjelju 28.08.2016. u kampu Park Soline proslavljena je 20. Međunarodnu noć šišmiša u suradnji s PP Vransko jezero i Ilirije dd. 30 tak mališana sudjelovalo je u kreativnim radionicama u Kids Clubu Kamp parka Soline , nakon kojih je održala tombola s nagradama PP Vransko jezero i kampa Park Soline. Nakon kratkog predaha uz ukusnu pizzu i osvježenje za ... Read More »

Proslava međunarodne Noći Šišmiša 2016.

proslava-medunarodne-noci-sismisa-2016

Po prvi puta u Biogradu na Moru obilježava se jubilarna 20. Međunarodna Noć Šišmiša. Park prirode Vransko jezero i Ilirija dd. ovom su prilikom udružili su snage kako bi ojačali svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša. Naime, jedini leteći sisavci iznimno su ugroženi. Od 45 vrsta zabilježenih u Europi neke su pred izumiranjem. U Hrvatskoj žive 34 vrste i sve ... Read More »