Novosti

Ornitološki kamp u Parku prirode Vransko jezero: Upoznajte ptice izbliza!

ornitoloski-kamp-u-parku-prirode-vransko-jezero-upoznajte-ptice-izbliza

Ornitološki kamp u Parku prirode Vransko jezero je najstariji ornitološki kamp koji je utemeljilo Hrvatsko ornitološko društvo. U suradnji s upravom Parka, danas radom kampa koordinira Ornitološko društvo „Brgljez kamenjar“, u okviru kojega djeluju profesionalni i amaterski ornitolozi s posebnim iskustvom, ovlašteni za prstenovanje ptica od strane Zavoda za ornitologiju HAZU. Kamp je od posebne važnosti i sa znanstvenoga gledišta ... Read More »

Održan 3. Sajam “Luka i igara” – dobra zabava uz najbolje lokalne proizvode

odrzan_3_sajam_luka_i_igara

U ambijentu vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero, uz pogled za pamćenje i mirise prisnaca tek pečenog ispod peke, u nedjelju 17.07.2016. održan je 3. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”. Lokalni poljoprivrednici ponudili su brojnim posjetiteljima pravo bogatstvo – autohtone proizvode uzgojene i proizvedene na poljima u Parku prirode ili neposrednoj okolici. Pletenice luka i kapule uzgojenog iz ... Read More »

Upoznajte Park prirode Vransko jezero uz stručno vodstvo po promotivnoj cijeni!

upoznajte-park-prirode-vransko-jezero-uz-strucno-vodstvo-po-promotivnoj-cijeni

Na dan Sajma “Luka i igara”, 17. 7., posjetitelji će moći upoznati Park prirode Vransko jezero kroz program OBILAZAK uz stručno vodstvo, po promotivnoj cijeni od 25 kn po osobi (redovna cijena je 40 kn za odrasle) koja uključuje i ulaznicu na Sajam. Obilazak će se održati u popodnevnim satima, neposredno prije Sajma, te je potrebna PRETHODNA NAJAVA (do petka ... Read More »

Luka i igara – Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice, 17.07.2016., vidikovac Kamenjak

luka-i-igara-sajam-lokalnih-proizvoda-parka-prirode-vransko-jezero-i-okolice-01

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero treću godinu zaredom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara”, s ciljem unaprjeđenja i boljeg povezivanja s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, promoviranja tradicijske kulturne baštine područja te promocije i plasiranja autohtonih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima. Sajam će se održati 17.07.2016. s početkom u 18 sati na vidikovcu i infocentru Kamenjak, prepoznatoj turističkoj ... Read More »