Novosti

Započeo prstenovački kamp na Vranskom jezeru

Alcedo atthis_cover crop

U subotu, 6. kolovoza 2022. godine, započeo je prstenovački kamp za praćenje migracija ptica u Parku prirode Vransko jezero. Ovogodišnji kamp trajat će tijekom kolovoza, rujna i listopada kada će se izmijeniti 10ak licenciranih prstenovača iz Hrvatske i inozemstva. Ptice se na Vranskom jezeru prstenuju već 50ak godina, a organizirano od 2001. godine kada je Zavod za ornitologiju HAZU u ... Read More »

Volonterski program “Solidarnost za prirodnu baštinu” sudjelovanje od 3. do 17. rujna – 2 mjesta slobodna

volonteri_zidanje

Uključite se u program „Solidarnost za prirodnu baštinu“ kroz obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije, restauraciju poplavnih livada i uređenje počne staze u Ornitološkom rezervatu. Naučite tradicionalno znanje, savladajte tehniku i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Parka prirode Vransko jezero Što radi Suhozidar/ka i Čuvar/ica livade  obnavlja suhozide – građevine od prirodnog kamena koje se izrađuju bez korištenja morta ili veziva ... Read More »

Ljubav, more, život i iseljeništvo

ljubav-more-zivot-i-iseljenistvo

Udruga „Hrvatsko-talijanski mozaik Rim“ u suradnji PP Vransko jezero i TZ Grada Biograda na Moru poziva na prezentaciju i otvaranje izložbe zbirka poezije “Prijestupnici” Marijana Dokoza zajedno s autorom J.H.Macadom roman “Njegova žena” – napisala Marijana Dokoza sa adresom u Frankfurtu izložba “More nas dijeli more nas spaja ” slikarice Sanje Knez sa adresom u Rimu 10. kolovoza u 20:00 ... Read More »

Posebna ponuda – Električnim vlakom besplatno do Vranskog jezera i adrenalinskog parka

posebna-ponuda-elektricnim-vlakom-besplatno-do-vranskog-jezera-01

Park prirode Vransko jezero časti Vas vožnjom električnim vlakom tijekom kolovoza i to od četvrtka do nedjelje (04.-07. i 11.-14.). Vlak prometuje na relaciji Pakoštane – Info centar Crkvine – Maškovića han. Polazna postaja nalazi se u Pakoštanima iza zgrade općine i turističke zajednice. Posjetitelji pri dolasku u Info centar Crkvine mogu posjetiti Ornitološki rezervat Parka prirode Vransko jezero gdje ... Read More »

Kako pomiriti zaštitu prirode i turizam?

kako-pomiriti-zastitu-prirode-i-turizam-01

Danijel Katičin, ravnatelj  Parka prirode Vransko jezero uspješno realizira projekt pod nazivom „Centar za održivi aktivni turizam Biosfera Biograd“. Kaže kako će Biosfera omogućiti iseljenicima da se upoznaju i da dožive najbolje od njihove Domovine. U razgovoru za Fenix-magazin.de Danijel Katičin je govorio o Biosferi kao poligonu za edukaciju, kako domaćih pružatelja usluga tako i samih posjetitelja, o značaju zaštite prirode i ... Read More »

Od 23. srpnja – aktivne vikend ture na info centru Prosika

park-prirode-vransko-jezero-vas-u-listopadu-casti-besplatnim-edukativnim-programima-05

Posjetite Park prirode Vransko jezero i aktivno se odmorite u lučici Prosika vikendima u srpnju i kolovozu. Ture su namijenjene za manje grupe ili obitelji kao i individualne posjetitelje.  Stručna vodstva započinju u prekrasnoj Lučici Prosika, na samoj obali jezera u hladu brijesta i konopljike. Na kanalu koji spaja jezero i more, voditelji šetnje i tura ispričat će vam neke još neispričane priče ... Read More »

Otvorenjem Centra za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd doprinijeti će se valorizaciji prirodne baštine

otvorenjem-centra-za-odrzivi-aktivni-turizam-biosfera-biograd-doprinijeti-ce-se-valorizaciji-prirodne-bastine

Projekt „Centar za održivi aktivni turizam Biosfera Biograd“ je nastao u okviru natječaja „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Projekt provodi Javna ustanova “Park prirode Vransko jezero” u partnerstvu s Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj – CEDRA, Gradom Biogradom na Moru i Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a usmjeren je na održivo korištenje prirodne baštine ... Read More »

Od četvrtka, 7. srpnja vlakom iz Pakoštana posjetite Ornitološki rezervat ili Maškovića Han!

Electric train

Električni vlak prometovati će na relaciji Pakoštane – Info centar Crkvine – Maškovića han četiri dana u tjednu, od četvrtka do nedjelje u tri popodnevna termina. Polazna postaja se nalazi iza zgrade općine i turističke zajednice u Pakoštanima. Trajanje vožnje do Info centra Crkvine je 15 minuta   Posjetitelji pri dolasku na info centar Crkvine mogu posjetiti Ornitološki rezervat Parka prirode Vransko ... Read More »

Natječaj za prijem službenika u radni odnos na određeno vrijeme

natjecaj-za-prijem-sluzbenika-u-radni-odnos-na-odredeno-vrijeme-7

Javna ustanova “Park prirode Vransko jezero” raspisala je natječaj za prijem službenika u radni odnos na određeno vrijeme (za vrijeme trajanja bolovanja/rodiljni dopust/roditeljski dopust) za radno mjesto Viši stručni savjetnik za promidžbu i prezentaciju. Više na: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8339822.html Read More »

Skip to content