Novosti

Drugi Tjedan parkova Hrvatske od 20. do 28. svibnja 2017.

drugi-tjedan-parkova-hrvatske-od-20-do-28-svibnja-2017

Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode s više od 50 različitih aktivnosti obilježavaju Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja, a 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, objedinjenih pod brend Parkovi Hrvatske, najprepoznatljivija su zaštićena područja. Kako bi podigli svijest građana o važnosti očuvane prirode i ... Read More »

Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske

obiljezavanje-medunarodnog-dana-bioraznolikosti-i-dana-zastite-prirode-republike-hrvatske-01

Središnje događanje održat će se u subotu 20. svibnja od 11 do 17 sati u zagrebačkom parku Maksimir Istovremeno će biti predstavljen i novi web shop Parkova Hrvatske Zagreb, 17. svibnja 2017. – U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dana Nature 2000 Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Javna ... Read More »

Svečano otvoren novi info punkt prezentacijskog centra u Betini na otoku Murteru

svecano-otvoren-novi-info-punkt-prezentacijskog-centra-u-betini-na-otoku-murteru

Jučer, u nedjelju 14. svibnja, Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Nacionalni park Kornati su svečano otvorile novi zajednički info punkt sa suvenirnicom, u sklopu, sagrađenog, ali još ne potpuno opremljenog, prezentacijskog centra u Betini na otoku Murteru. Uz prigodno slovo, otvorio ga je dr. sc. Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike koji obnaša dužnost ... Read More »

Održan znastveno stručni skup o jezerima i 3. Okrugli stol o problematici upravljanja Vranskim jezerom

odrzan-znastveno-strucni-skup-o-jezerima

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu voda, Hrvatskog društva za odvodnju i navodnjavanje, Hrvatskog hidrološkog društva te JU Park prirode Vransko jezero u Biogradu na Moru je od 4. do 6. svibnja održan Znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “UPRAVLJANJE JEZERIMA I AKUMULACIJAMA U HRVATSKOJ – PROCESI, ZAŠTITA I VALORIZACIJA”. Na skupu je ... Read More »