Novosti

Zabilježena 261. vrsta ptice u Parku prirode Vransko jezero

zabiljezena-261-vrsta-ptice-u-parku-prirode-vransko-jezero-01

65. dan prstenovačkog kampa, u ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero, pamtiti ćemo po iznimno rijetkoj ptici za ovo podneblje. Naime, voditelj smjene i glavni prstenovač, Justo Lušić – Tino i Jerko Sisgoreo, prstenovač pomoćnik, su u ponedjeljak, 02. listopada, ulovili, determinirali i prstenovali jedinku vrste Emberiza pusilla ili malu strnadicu. Riječ je o vrsti koja se razmnožava u tajgama ... Read More »

Poziv na predavanja za poljoprivrednike, 20. listopada 2017. u Maškovića hanu u Vrani

poziv-na-predavanja-za-poljoprivrednike-20-listopada-2017-u-maskovica-hanu-u-vrani

JU PP Vransko jezero i Savjetodavna služba Zadarske županije organiziraju predavanja za poljoprivrednike koja će se održati u petak, 20. listopada 2017. s početkom u 10 h, u Maškovića hanu u Vrani. Jedna od tema predavanja bit će minimalni uvjeti upravljanja na poljoprivrednim gospodarstvima, odnosno višestruka sukladnost, koju čine niz zahtjeva i uvjeta kojih se poljoprivrednici moraju pridržavati u obavljanju ... Read More »

NA SJEDNICI VLADE POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

na-sjednici-vlade-potpisan-ugovor-o-dodjeli-bespovratnih-sredstava-01

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero je u četvrtak 5. listopada na sjednici Vlade Republike Hrvatske potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac  i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislavom Petricem. Potpisivanju je nazočio i ministar zaštite okoliša i ... Read More »

Proslava Dana Parka prirode Vransko jezero

proslava-dana-parka-prirode-vransko-jezero-01

Povodom proslave Dana Parka prirode Vransko jezero, u srijedu, 04. listopada, u Maškovića hanu u mjestu Vrana, održana je svečanost kojoj je prisustvovalo četrdesetak uzvanika. Nakon pića dobrodošlice slijedili su pozdravni govori te obraćanje prisutnima od strane ravnatelja Javne ustanove, Danijela Katičina, koji je kratko predstavio projekte koji su u tijeku, ali i projekte koji su planirani u nadolazećem periodu. ... Read More »